Leuke activiteiten voor een personeelsfeest

De leuke activiteiten voor een personeelsfeest 

Het geven van een personeelsfeest is niet alleen heel erg leuk, het is ook nog eens een geweldige manier om aan de teamspirit te werken en collega's nader tot elkaar te brengen. Maar hoe vul je jouw aankomende personeelsfeest nu in? Er zijn zo veel dingen die jullie met z'n allen kunnen gaan doen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daar komt ook nog eens bij dat het effect van een personeelsuitje, afhangt van het doel van het uitje. Gelukkig krijg je in dit blog een paar leuke tips en personeelsfeest ideeën waarmee jij ongetwijfeld de juiste activiteit vindt voor jouw doeleinde!

Het juiste evenement voor het juiste doel

Voordat je de gepaste activiteit kunt kiezen, is het goed om eerst het doel van het feest te bepalen. Organiseer je een feest met als doel teambuilding? Dan kies je voor een activiteit waarbij collega's moeten samenwerken, zoals een quiz, een moordspel of een escaperoom. Valt er echt iets te vieren zoals een jubileum? Ga dan voor een ouderwets feest zoals een receptie, een wijn- / bier- / cocktailproeverij, een receptie of een bedrijfsdiner. Wil je jouw personeel graag iets bijleren? Kies dan voor een leerzame workshop.

Bepaal het juiste moment

Of je nu vaak een personeelsfeest organiseert of slechts af en toe, het kiezen van het juiste moment is altijd van belang. Is er na een hectische periode sprake van een uitgebluste sfeer in het team? Pak dan uit met een ouderwets feest om iedereen weer op te monteren. Zorg er in dat geval voor dat je het feest op een vrijdagavond plant, zodat je collega's de volgende dag niet vroeg op hoeven. Zorg er ook altijd voor dat je je personeelsfeesten niet in een vakantieperiode plant. Als mensen noodgedwongen hun vakantieplannen aan moeten passen, kweek je daar geen goodwill mee. 

Communiceer met je personeel

Indien je team groot genoeg is, kun je diverse activiteiten organiseren en mensen daaruit laten kiezen. Want met een grote groep is het lastig iets te vinden dat iedereen leuk vindt. Immers: zoveel mensen, zoveel wensen. Met een team dat groot genoeg is, kun je een splitsing maken in type activiteiten. Kun jij een onderscheid maken in jouw team van mensen die van actief houden en mensen die van ontspannen houden? Dan kun je voor de actievelingen een dagje quad-rijden, karten of paintball organiseren. En voor de rustigere collega's een dagje boogschieten, bootje varen of diverse bord- of kaartspellen. Daarna sluit je samen af met een heerlijke maaltijd!